Birkerød

Abildgården er første sangglade børnehus i Rudersdal

Foto: Børnehuset Abildgården

Glade og syngende børn og personale fra Børnehuset Abildgården fejrede torsdag eftermiddag, at de nu er certificerede som sangglad institution.

Certifikatet er opnået efter et års struktureret arbejde med fokus på sang og sangglæde samt faglig sparring til personalet. Abildgården kan nu officielt skilte med, at de kan noget særligt med sang, og at de fremadrettet også vil give sangen og sangglæden en stor plads i børnehusets hverdag. Det blev fejret torsdag, hvor de modtog deres certifikat som sangglad daginstitution. På legepladsen var der pyntet op med hjemmelavede noder, der flagrede i vinden, og på trods af en regnfuld og blæsende dag, så brød solens stråler igennem, da børnehuset modtog sit certifikat.

Et udviklings- og uddannelsesforløb

Projekt Sangglad er et udviklingsforløb for hele institutionen og et uddannelsesforløb for personalet. Det er for daginstitutioner, der vil give sangen en helt central plads i børnenes dagligdag. Konstitueret daglig leder, Morten Faber Harder, forklarer om forløbet:

Vi har gennem det seneste år haft en sangsamling om ugen, hvor børnene har øvet forskellige sange med tilhørende fagter og brugen af deres stemme. Cirka en gang om måneden har der været en sangkonsulent for at give faglig sparring til personalet. Det har gjort, at personalet nu er klædt på og har opbygget viden og kompetencer i relation sangsamlingerne.

Og selvom Abildgården nu har fået sin certificering, så fortsætter arbejdet. Sangkonsulenten vil fortsat være tilknyttet børnehuset og sang og sangglæde vil derfor blive ved med at have en central plads i Abildgårdens hverdag med børnene, fortæller Morten Faber Harder:

Vi vil fortsat gøre det til en del af vores hverdag at synge med børnene. Vi vil koble sang sammen med vores hverdagsaktiviteter og større projekter, så det bliver en del af børnehusets DNA.

Sang gør en positiv forskel

Abildgården har kun positive erfaringer, når børnene samles og synger. Sangen skaber glæde og fællesskaber, men derudover har sangen også har en række andre positive sideeffekter:

Sange har som oftest et tema, et budskab eller en fortælling, der kan hjælpe børnene med at udvikle deres sprog og igennem fagterne deres motorik. Vi har oplevet – og oplever – en udvikling i sproget blandt børnene, et større kendskab til nye ord og en nysgerrighed på indholdet i sangene, som børnene bliver præsenteret for”, afslutter Morten Faber Harder.

Om projekt Sangglad

Projekt Sangglad er udviklet af Sangens Hus i samarbejde med sangkonsulenter og pædagoger med mange års erfaring fra arbejde med børn og sang. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Med projekt Sangglad vil Sangens Hus etablere sangbørnehaver i hele landet, hvor den sangfaglige udvikling og sparring med personalet kommer til at foregå som en del af dagligdagen sammen med børnene.

 

Kommentarer