Debat og politik

Så kom vi på spanden

Privatfoto

Debatindlæg af Jesper Winther Andersen, Høsterkøb.

2022 blev året, hvor mange borgere i Rudersdal blev begavet med affaldsspande til sortering af genbrug. Vi er hos os oppe på fire spande nu foruden den traditionelle skraldespand.

Det er en smuk, god og logisk tanke at sortere til genbrug. Det skal der ikke herske tvivl om. Især ikke hvis logistikken virker, så det, der er sorteret med møje og besvær, også lander der, hvor det skal. Det gør det sikkert.

Sikkert er det også, at de mange spande til de mange fraktioner ikke pynter i bybilledet. De borgere, der har plads og ressourcer til det, har i mange tilfælde sørget for at gemme de grimme plasticcontainere væk. Men rigtig mange steder står spandene spredt med rund hånd i gadebilledet. Tidligere var det en lise for sjælen at køre gennem for eksempel Høsterkøb. Den landlige idyl polstrede sanserne med overskud. I dag er det på visse stræk en tour de plasticcontainer.

Hvad er vigtigst: At Rudersdal genbruger til den store guldmedalje, eller at vi ser godt ud og bevarer det gode indtryk?

Begge dele har vel betydning og bør kunne gå hånd i hånd.

Kunne man ikke forestille sig, at hver gang, et hus blev sat til salg, så var det et krav, at sælger fik gemt sine plasticbeholdere væk på en god og ordentlig måde. Og kunne man måske også, hvis buen spændes hårdt, tænke sig, at der i tæt bebyggelse blev indrettet fællespladser med containere. Små husholdninger har næppe hver især brug for så megen containerkapacitet.

Vi bor i Rudersdal, fordi det er en god og pæn kommune. Nu er vi i mine øjne kommet lidt på spanden med alt det plastic alle vegne.

 

Kommentarer