Birkerød

Ny legestue for børn og fædre i Rudersdal

Fars Legestue åbner den 24. august på Hovedbiblioteket i Birkerød. Her kan fædre og børn hver tirsdag fra 11-14 tilbringe tid sammen i omgivelser, der indbyder til leg og fællesskab med andre fædre, som er på barsel – eller som blot har valgt at bruge en dag sammen med deres børn.

Der vil være kaffe på kanden, hyggelig stemning og en dedikeret medarbejder, som byder fædre og børn velkommen, når Fars Legestue åbner på Hovedbiblioteket i Birkerød 24. august 2021.

Tilbuddet giver fædre mulighed for at tilbringe kvalitetstid med deres børn i alderen 0-5 år og møde andre fædre og deres børn, som bor i nærheden.

Det kræver ingen tilmelding at deltage i Fars Legestue, og man kan komme og gå, som det passer ind i ens dag. Der vil være åbent fra 11-14 hver tirsdag, og mellem 13-14 vil Sundhedsplejen være tilstede, hvor fædrene får lov at stille alle de spørgsmål, de måtte have omkring deres barn.

Fædre prioriterer tid med børnene

Når den øremærkede barsel træder i kraft i Danmark indenfor de kommende år, vil man forventeligt se flere fædre, der vælger at tage barsel og prioritere tid og nærvær i barnets første leveår.

Det vil Rudersdal Kommune gerne imødekomme og være med til at bakke op om, da man ved, hvor stor betydning det har, at far og barn får en god relation helt fra starten. Fars Legestue er kommet i stand som et samarbejde mellem Sundhedstjenesten og bibliotekerne.

Ekstra fokus på far i Rudersdal

Fars Legestue i Rudersdal bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden. Sekretariatschef Mie Møller Nielsen udtaler:

Vi er utrolig glade for, at Rudersdal Kommune vil være med til at skabe de gode rammer for fædre og børn, som vi af erfaring ved, at mænd ikke rigtigt ved, hvor de finder. Derfor er Fars Legestue et rigtigt godt koncept til at invitere fædre og deres børn indenfor med mulighed for at møde andre fædre i samme situation.

At sætte ekstra fokus på fædre falder godt i tråd med det arbejde, som kommunens Sundhedstjeneste i forvejen gør. Den har bl.a. to far-ambassadører blandt sine sundhedsplejersker. Ambassadørerne arbejder for at skabe rammer for at fædrene inddrages endnu mere i deres arbejde. Chef for Sundhedstjenesten Annette Nordgaard udtaler:

Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i vores nye Fars Legestue og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre vil få gavn af den.

Fakta om Fars legestue

Hvornår: Hver tirsdag fra kl. 11-14 fra 24. august

Hvor: Stationsvej 38, 3460 Birkerød

Hvem: Til alle fædre der har børn i alderen 0-5 år

Der er ingen tilmelding 

Læs mere om Fars legestue her (Rudersdal Bibliotekerne)

Kommentarer