Magaxin

Gode råd til, hvordan du undgår, at dit barn får bleeksem

Artiklen er sponsoreret.

Hvis du for nyligt er blevet forældre til en lille en, er du nok hurtig blevet opmærksom på, hvor ofte der skal skiftes bleer. En baby kan nemlig gå igennem mange bleer på en dag, hvor du derfor også kan risikere, at barnet får eksem. Derfor er der nogle gode råd til, hvad du som forældre skal gøre for, at dette ikke pludselig opstår. Hvis du gerne vil vide mere om, hvad det er og hvordan du undgår dette så her er hvad du skal vide om bleeksem.

Sådan forebygger du dette

Inden dit barn begynder at få eksem eller sår, er der nogle gode råd til, hvordan du kan forebygge det. Du bør sørge for at bruge engangsbleer, da de er gode til at absorbere fugt. Selvom stofbleer kan være gode for miljøet, er det ikke sikkert, at det er godt for din baby. Desuden er du nødt til at skifte bleen ofte. Det dur ikke, at dit barn bliver siddende i en våd ble i alt for lang tid, da dette netop kan være en af grundene til at bleeksem opstår. Du bør gå højt op i kvaliteten på bleerne, da de som sagt skal være gode til at absorbere. Udover dette kan du købe olier og pudder, der kan bruges, når dit barn skal skiftes.

Hvad skal du gøre, hvis dit barn får eksem?

Hvis du opdager, at der er opstået sår eller lignende, så skal du kontakte din læge. De kan bedst hjælpe dig, hvor du kan få salve til at smøre dit barn, så infektionen gerne hurtigt skal gå væk. Hertil bør du tænke over de råd, som du lige har fået. Det er vigtigt, at dit barn næsten hele tiden har en tør ble, så du ikke står i samme situation i fremtiden. 

Kommentarer