Giv dit input til kommunens kommende klimaplan
En klimaplan for Rudersdal er stærkt på vej, og du kan være med til at fortælle politikerne, hvad du mener er det vigtigste.
Til efteråret skal Rudersdal have en færdig klimahandlingsplan, som skal redegøre for, hvordan vi når vores mål om at være CO2-neutral i 2050, og samtidig vise, hvordan vi tilpasser os klimaforandringerne.
Du har mulighed for at fortælle den nye kommunalbestyrelse, hvad du mener, der først og fremmest skal satses på, når de på en workshop den 22. februar skal prioritere konkrete indsatser med det formål at fastsætte delmål for klimahandlingsplanen.
På vores samarbejdsplatform ”Sammen om Rudersdal” finder du en række forslag. Byd ind i debatten, giv dine kommentarer – og måske et like – til de forslag, du synes er de vigtigste.
Kommentarer og øvrigt data vil indgå som en del af det videre arbejde med kommunens klimahandlingsplan. Læs meget mere på:
Sådan skal vi blive klimaneutrale i 2050
Stort engagement hos borgere, virksomheder og foreninger
Baggrunden for de forslag, du finder på Sammen om Rudersdal, er et kæmpe engagement blandt borgere, lokale virksomheder og foreninger ved borgersamlingen i 2020-2021 og bæredygtighedskonferencen sidste efterår.
Tilsvarende har et erhvervspanel med fokus på grøn omstilling og bæredygtighed i erhvervslivet givet kommunen værdifulde input til, hvad det lokale erhvervsliv anser som effektfulde redskaber til at gå den grønne, bæredygtige og klimabevidste vej.
I dette lys har vi besluttet at sætte fokus på især to af Borgersamlingens anbefalinger, nemlig ”Grøn energi og genanvendelse” og ”Bæredygtig bytransport”.
Det giver god mening især at bringe disse emner ind i arbejdet med kommunens klimahandlingsplan, da det er her, de helt store muligheder for en markant CO2-reduktion ligger.
Den demokratiske proces
Borgersamlingen
I arbejdet med klimahandlingsplanen vil vi i videst muligt omfang inddrage borgere, lokale virksomheder og foreninger, som allerede har været meget engagerede i den demokratiske proces, der blev indledt med borgersamlingen om FN’s verdensmål i 2020 / 2021.
Det konkrete resultat blev syv anbefalinger, som blev overdraget til den daværende kommunalbestyrelse.
Borgersamlingens anbefalinger
De syv anbefalinger dækker et bredt spektrum af forhold, som står borgerne nær. Det gælder tanker om en grønnere, rigere og endnu mere mangfoldig natur, grøn energi og genanvendelse, mindre madspild, kortlægning af kommunens offentlige og private forbrug samt bæredygtig bytransport med styrkelse af samkørsel og cyklisme
Bæredygtighedskonferencen 2021
Nogle af anbefalingerne var også i fokus på bæredygtighedskonferencen i efteråret 2021, hvor anbefalingerne blev udmøntet i en række konkrete forslag.
På konferencen blev der i alt præsenteret 75 ideer fordelt på seks ”spor”, de mange deltagere kunne deltage i.
1. Grøn transport
2. Biodiversitet
3. Fællesskaber og det sociale aspekt
4. Grøn energi
5. Forbrug og cirkulær økonomi
6. Klimatilpasning
Ideer fra bæredygtighedskonferencen
Input fra erhvervspanel
Tilsvarende har et erhvervspanel med fokus på grøn omstilling og bæredygtighed i erhvervslivet ligeledes givet kommunen værdifulde input til, hvad det lokale erhvervsliv anser som effektfulde redskaber til at gå den grønne, bæredygtige og klimabevidste vej.
Kommentarer